Douwen-Adriaensen 5de op Belgisch Kampioenschap beachvolleybal in Knokke.

Het kempense beachduo Bob Douwen en Robin Adriaensen is er jammer genoeg niet in geslaagd om door te stoten naar de finaledag van het Belgisch Kampioenschap op zondag in Knokke.  Na een fantastisch seizoen waarin ze 2 keer de finale haalden, 5 keer  de halve finale en 1 keer 5de en 7de waren de verwachtingen hoog gespannen. Bob en Robin begonnen dan ook extra gemotiveerd aan het finaleweekend.

Na de kwalificatiewedstrijden werd op vrijdagavond duidelijk dat ze het zaterdag moesten opnemen tegen Ver Eecke –  Lemmens en Van De Wiele – De Schrijver. Twee teams die hen de voorbije maanden meerdere keren het vuur aan de schenen legden. Bob en Robin begonnen echter goed voorbereid aan de matchen en na een moeizame 1ste setwinst tegen Vereecke – Lemmens (20-22) slaagde Douwen – Adriaensen er in de 2de set in om makkelijker afstand te nemen en zo hun 1ste match te winnen. (13-21)

De volgende tegenstanders Tim Van de Wiele en Leonard De Schrijver, een duo waar ze regelmatig tegen trainen en dat ze dan ook goed kennen, zorgden er in Kortrijk  voor dat Bob en Robin niet in de finale geraakten. Ze begonnen ietwat aarzelend aan de wedstrijd maar gaandeweg kwam er meer vuur in de match en Bob en Robin haalden set 1 binnen met het 21-18. Ook in set 2 gaven Tim en Leonard zich niet zomaar gewonnen en we konden genieten van een spannende match. Uiteindelijk konden Bob en Robin hun voorsprong behouden en wonnen ook set 2 : 21-19.

Zo werden ze verdiend winnaar van  hun poule waardoor ze in dekwartfinale moesten uitkomen tegen de 2de geklasseerde ploeg van poule B : Lander en Louis Vandecaveye.

Bij het begin van de 1ste set nam het duo Douwen-Adriaensen de beste start en maakte een kloof (3-6) maar Louis en Lander herstelden het evenwicht bij 7-7.  Halfweg de set slaagde Bob erin om de broers met 3 aces te verrassen en liepen de Kempenzonen terug uit tot 11-14.  De broertjes kwamen echter beter en beter in de match en speelden de pannen van het dak. Wat bij Robin en Bob niet (meer) lukte ging bij hen als een fluitje van een cent. Zij vochten terug en met resultaat : 1ste setwinst met het kleinste verschil  19-21.

In deel 2 herpakten Bob en Robin en speelden ze rustig hun eigen spel  en zo brachten ze de bordjes in evenwicht : 21-19.

In de tiebreak gingen de broers Vandecaveye tot het uiterste en maakten meteen een kloof die Bob en Robin niet meer gedicht kregen. Via 8-4 werd het al vlug 10-5 en binnen de kortste keren zagen ze na een schitterend seizoen hun beachavontuur van 2013 eindigen op zaterdag en haalden Lander en Louis hun 1ste halve finale van dit seizoen.

De Kempense tandem Douwen – Adriaensen moest zich tevreden stellen met een 5de plaats maar ze kunnen tevreden terugblikken op een prachtseizoen waar ze op een 3de plaats in de eindrangschikking eindigden.

Vanaf deze week kunnen ze zich terug toeleggen op hun zaalseizoen bij Mendo en alleen maar hopen dat ze de prestatie van  hun beachseizoen daar kunnen evenaren. Wij kijken er al naar uit.

Verslag: Annemie Daems/Mendo